Press Page

 

Press

Energy Save utser ny COO

2023-01-25

ES Energy Save Holding AB (publ), som befinner sig i en stark expansion, har tillsatt Yibo Zhao som ny COO. Yibo Zhao kommer att ansvara för vidare utveckling av bolagets supply chain, industrialisering och kvalitet.

Utvecklingen för värmepumpssystem är väldigt stark. Efterfrågan på den hybridteknik som Energy Save erbjuder ökar kraftigt och innebär att bolaget har goda förutsättningar att ta en central position på den europeiska energimarknaden.

– Vårt erbjudande innebär att det enkelt går att skapa synergier mellan värmepumpssystem och olika tekniker för energiproduktion. Yibo Zhao, som bland annat har erfarenhet från bränslecellstillverkaren PowerCell, har en unik kompetens och kommer som ny COO kunna fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Fredrik Sävenstrand, vd för ES Energy Save Holding AB.

Yibo Zhao har arbetat på Energy Save sedan den 1 september 2022. Som ny COO på Energy Save kommer han att ingå i ledningsgruppen och medverka till den fortsatta kommersialiseringen av bolagets produkter. Tidigare var Yibo försäljningsansvarig för Asien på bränslecellsbolaget PowerCell Sweden AB och han har erfarenhet från inköp på AB Volvo.

– Det är verkligen spännande att få vara med på den här resan. Energy Save ligger rätt i tiden och bidrar till att världen ska nå klimatmålen. Mitt uppdrag blir att vidareutveckla vår supply chain-struktur samt fortsätta förbättra kvaliteten i våra erbjudanden för att möta den kraftiga efterfrågan vi möter från marknaden, säger Yibo Zhao.

Yibo Zhao efterträder Torbjörn Assarsson som arbetat i bolaget under åtta år och som i rollen som COO bland annat ansvarat för koncernens Supply Chain och industrialiseringen av de kommersiella produkterna. Torbjörn kommer att påbörja sin nedtrappning inför pensionering under innevarande år och främst fokusera på sin roll som CEO för dotterbolaget ES Systems AB.

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är sedan 2020 noterat på Spotlight Stock Market.

För mer information, vänligen kontakta: Fredrik Sävenstrand, VD, ES Energy Save Holding AB (publ) Telefon 0706-61 57 77 E-post: fs@energysave.se

Read more

 

Newsletters

2021-12-17

Newsletter Energy Save

2021-12-17

Nyhetsbrev Energy Save

2021-10-15

Newsletter Energy Save

2021-10-08

Nyhetsbrev Energy Save
Scandinavian design
Our energy solutions are designed in Scandinavia with top class power and efficiency.
Top quality for the nordic climate
Our products meet the high nordic
requirements for functionality and power
even at extreme outdoor temperatures.
Safe installation & service
Complete delivery and installation.
New integration possibillities
Our systems enable integration with your other heat sources.
Green clean tech with massive savings
The importance of heat pumps are steadily increasing in energy conversion in Europe and around the world.
The technical solution, investment and saving
Your chance to easily create a better property transaction.