Press Page

 

Press

2022-06-03

ES Energy Save Holding AB (publ) ökar tempot i digitaliseringen av befintliga produkter och koncept. Företaget har startat ett nytt affärsområde, knutit till sig två experter inom digitalisering, och påbörjar nu uppbyggnaden av kapacitet och kompetens inom affärsområdet, via rekrytering så väl som partnerskap.

Vid Energy Saves riktade nyemission i mars 2022 offentliggjorde bolaget att ett av emissionens syften var att finansiera skapandet av ett nytt digitalt affärsområde.

– Digitalisering är en förutsättning för ökad konkurrenskraft, förbättrade marginaler och nya intäktsströmmar. Vi märker redan att det gett oss en starkare positionering mot partners och en ytterligare förstärkt position inom exempelvis grön byggvärme, säger Fredrik Sävenstrand, vd för Energy Save.

Det nya digitala affärsområdet kommer att skapa stor kundnytta genom möjligheter till energiprisoptimering, ökad flexibilitet och så kallad peak-shaving. Förmågor som skapas genom kombination av olika energislag och driftsoptimeringar utifrån ny styrningsintelligens.

Energy Save har engagerat duon Johan Bengtsson och Tobias Kummel, som tillsammans varit medgrundare till en av en av Nordens främsta designdrivna affärsutvecklingsbyråer inom digital transformation. De ska tillsammans accelerera uppbyggandet av bolagets digitala affärsområde. Johan Bengtsson är expert inom UX och produktstrategi medan Tobias Kummel har varit managementkonsult inom IT. Båda valde att investera i Energy Save vid den nyligen genomförda riktade emissionen.

Digitalisering är en drivkraft för att klara av den omställning till grön elektrifiering som Europa står inför.

– Energy Saves hybrida energisystem för värme/kyla svarar mot de villkor och behov som är förknippade med grön elproduktion. Därmed kan Energy Save skapa stor kundnytta och bidra till den flexibilitet som krävs för att skapa balans i elnäten vid en övergång till grön elproduktion, säger Fredrik Sävenstrand.

Energy Save medverkar i ett stort antal kommersiella och utvecklingsrelaterade projekt som ligger i framkant inom området, så som HSB Living Lab samt det nyligen godkända och delvis EU-finansierade projektet GENTE. Projekt där det digitala spelar en nyckelroll och där man lutar sig mot svensk energiteknik i framkant.

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är sedan 2020 noterat på Spotlight Stock Market.

För mer information, vänligen kontakta: Fredrik Sävenstrand, VD, ES Energy Save Holding AB (publ) Telefon 0706-61 57 77 E-post: fs@energysave.se

Read more

 

Newsletters

2021-12-17

Newsletter Energy Save

2021-12-17

Nyhetsbrev Energy Save

2021-10-15

Newsletter Energy Save

2021-10-08

Nyhetsbrev Energy Save
Scandinavian design
Our energy solutions are designed in Scandinavia with top class power and efficiency.
Top quality for the nordic climate
Our products meet the high nordic
requirements for functionality and power
even at extreme outdoor temperatures.
Safe installation & service
Complete delivery and installation.
New integration possibillities
Our systems enable integration with your other heat sources.
Green clean tech with massive savings
The importance of heat pumps are steadily increasing in energy conversion in Europe and around the world.
The technical solution, investment and saving
Your chance to easily create a better property transaction.