Press Page

 

Press

Energy Saves tillväxt kräver nya, större lokaler

2023-10-10

För att kunna hantera den ökande europeiska efterfrågan på företagets produkter har Energy Save vuxit kraftigt under de senaste åren. Tillväxten har gjort företaget trångbott och Energy Save meddelade därför idag att man flyttar till nya, väsentligt större lokaler.

På grund av de senaste årens kraftiga expansion har ES Energy Save vuxit ur sina nuvarande lokaler. Bolaget har därför tecknat avtal med Balder om att hyra in sig i en nyrenoverad fastighet i centrala Alingsås. Den nya lokalen är på 1 600 m2 och ligger i anslutning till järnvägsstationen.

– Detta är ett perfekt läge för vår fortsatta expansion – både när det gäller vårt digitala affärsområde och utvecklingen av vårt europeiska distributionsnätverk, säger Fredrik Sävenstrand, vd för Energy Save.

– Nu får vi rejäla, ändamålsenliga lokaler med öppet kontorslandskap, fräscha mötesrum och ett showroom där vi kan visa upp vår teknik och våra produkter. Detta ger oss bättre möjligheter att ta emot distributörer och partners på besök från hela Europa. Närheten till järnvägsstationen är dessutom positiv när det gäller arbetspendling, vilket gör oss mer attraktiva för personer inom design och digital utveckling från hela Göteborgsregionen.

Lokalerna på Metallgatan 2–4 ligger två minuter från järnvägsstationen och i närheten finns restauranger, hotell och annan service. Lokalerna ägs och förvaltas av fastighetsbolaget Balder.

– Lokal närvaro är viktig för oss och i kombination med vår storlek gör det Balder till en trygg och stabil hyresvärd. Det är också viktigt för oss att tillsammans med hyresgästerna bidra till utvecklingen i området. Därför är vi nu glada över att kunna erbjuda Energy Save bra lokaler som underlättar deras fortsatta tillväxt, säger Kevin Holgersson, regionchef kommersiellt på Fastighets AB Balder.

Energy Save kommer att behålla delar av nuvarande lokal för bolagets utvecklingsverksamhet övrig teknik- och produktionsverksamhet. Inflyttning sker under första kvartalet under kalenderåret 2024.

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen kontakta: Fredrik Sävenstrand, VD, ES Energy Save Holding AB (publ) Telefon 0706-61 57 77 E-post: fs@energysave.se

Read more

 

Newsletters

2021-12-17

Newsletter Energy Save

2021-12-17

Nyhetsbrev Energy Save

2021-10-15

Newsletter Energy Save

2021-10-08

Nyhetsbrev Energy Save
Scandinavian design
Our energy solutions are designed in Scandinavia with top class power and efficiency.
Top quality for the nordic climate
Our products meet the high nordic
requirements for functionality and power
even at extreme outdoor temperatures.
Safe installation & service
Complete delivery and installation.
New integration possibillities
Our systems enable integration with your other heat sources.
Green clean tech with massive savings
The importance of heat pumps are steadily increasing in energy conversion in Europe and around the world.
The technical solution, investment and saving
Your chance to easily create a better property transaction.