Press Page

 

Press

Energy Save säljer mobila värmepumpsmoduler till El-Björn

2023-04-27

ES Energy Save Holding AB (publ) har, via dotterbolaget ES Systems AB, tecknat ett avtal med El-Björn för leverans av värmepumpsmoduler under 2023 med ett totalt ordervärde på ca 6 miljoner kronor. Avtalet är en direkt följd av ett flerårigt samarbetsavtal mellan parterna. 

Energy Save och El-Björn har under flera år samarbetat inom produkt- och affärsutveckling. Innan dagens avtal hade El-Björn förvärvat fem plug-in moduler för användning på byggarbetsplatser.

– Jag har själv erfarenhet från byggbranschen och har länge sett vilken stor potential det finns för Energy Saves värmepumpsteknik för temporära behov, inte minst när det gäller torkning och byggvärme på byggarbetsplatser. Nu känns det väldigt bra att tillsammans med El-Björn kunna erbjuda vår teknik till byggföretag som vill bygga på ett mer hållbart sätt, säger Niklas Hansson som är projekt- och affärsutvecklingschef på Energy Save.

Avtalet är tecknat mellan Energy Save och El-Björn AB för affärsområdet ePOLE. ePOLE erbjuder hållbara tjänster inom temporära energilösningar och energieffektivisering.

– Vi vill, precis som Energy Save, påverka framtidens energianvändning. Vi på El-Björn har de senaste fem åren intensifierat vårt omvärldsarbete och ett konkret resultat av det är etableringen av vårt nya affärsområde och varumärke ePOLE. Med det här avtalet, intensifierar vi vårt arbete i Sverige, Norge och Finland för att bidra till klimat- och energiomställningen inom fastighets-, bygg- och energisektorn, säger Daniel Segerqvist som är marknads och affärsutvecklingschef på El-Björn.

Avtalet gäller luft/vattenpumpen ES HeatBox Hydro 90 med kapacitet att leverera värme upp till 120 kW. Fördelen jämfört med andra uppvärmningslösningar är att Energy Saves modul är mobil, flexibel och lätt att installera och ger minskade kostnader och CO2-utsläpp.

 


Denna information är sådan som ES Energy Save Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-04-27 18:15 CET.

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är sedan 2020 noterat på Spotlight Stock Market.

För mer information, kontakta: Niklas Hansson, Projekt- och affärsutvecklingschef, Energy Save 0724-51 43 43 nh@energysave.se

Read more

 

Newsletters

2021-12-17

Newsletter Energy Save

2021-12-17

Nyhetsbrev Energy Save

2021-10-15

Newsletter Energy Save

2021-10-08

Nyhetsbrev Energy Save
Scandinavian design
Our energy solutions are designed in Scandinavia with top class power and efficiency.
Top quality for the nordic climate
Our products meet the high nordic
requirements for functionality and power
even at extreme outdoor temperatures.
Safe installation & service
Complete delivery and installation.
New integration possibillities
Our systems enable integration with your other heat sources.
Green clean tech with massive savings
The importance of heat pumps are steadily increasing in energy conversion in Europe and around the world.
The technical solution, investment and saving
Your chance to easily create a better property transaction.