Pressida

Press

2022-06-03

ES Energy Save Holding AB (publ) ökar tempot i digitaliseringen av befintliga produkter och koncept. Företaget har startat ett nytt affärsområde, knutit till sig två experter inom digitalisering, och påbörjar nu uppbyggnaden av kapacitet och kompetens inom affärsområdet, via rekrytering så väl som partnerskap.

Vid Energy Saves riktade nyemission i mars 2022 offentliggjorde bolaget att ett av emissionens syften var att finansiera skapandet av ett nytt digitalt affärsområde.

– Digitalisering är en förutsättning för ökad konkurrenskraft, förbättrade marginaler och nya intäktsströmmar. Vi märker redan att det gett oss en starkare positionering mot partners och en ytterligare förstärkt position inom exempelvis grön byggvärme, säger Fredrik Sävenstrand, vd för Energy Save.

Det nya digitala affärsområdet kommer att skapa stor kundnytta genom möjligheter till energiprisoptimering, ökad flexibilitet och så kallad peak-shaving. Förmågor som skapas genom kombination av olika energislag och driftsoptimeringar utifrån ny styrningsintelligens.

Energy Save har engagerat duon Johan Bengtsson och Tobias Kummel, som tillsammans varit medgrundare till en av en av Nordens främsta designdrivna affärsutvecklingsbyråer inom digital transformation. De ska tillsammans accelerera uppbyggandet av bolagets digitala affärsområde. Johan Bengtsson är expert inom UX och produktstrategi medan Tobias Kummel har varit managementkonsult inom IT. Båda valde att investera i Energy Save vid den nyligen genomförda riktade emissionen.

Digitalisering är en drivkraft för att klara av den omställning till grön elektrifiering som Europa står inför.

– Energy Saves hybrida energisystem för värme/kyla svarar mot de villkor och behov som är förknippade med grön elproduktion. Därmed kan Energy Save skapa stor kundnytta och bidra till den flexibilitet som krävs för att skapa balans i elnäten vid en övergång till grön elproduktion, säger Fredrik Sävenstrand.

Energy Save medverkar i ett stort antal kommersiella och utvecklingsrelaterade projekt som ligger i framkant inom området, så som HSB Living Lab samt det nyligen godkända och delvis EU-finansierade projektet GENTE. Projekt där det digitala spelar en nyckelroll och där man lutar sig mot svensk energiteknik i framkant.

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är sedan 2020 noterat på Spotlight Stock Market.

För mer information, vänligen kontakta: Fredrik Sävenstrand, VD, ES Energy Save Holding AB (publ) Telefon 0706-61 57 77 E-post: fs@energysave.se

Läs mer

 

Nyhetsbrev

2021-12-17

Nyhetsbrev Energy Save

2021-10-08

Nyhetsbrev Energy Save

2021-10-15

Newsletter Energy Save

2021-12-17

Newsletter Energy Save

 

Skandinavisk design
Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
Enkel och effektiv installation
Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
Nya integrations möjligheter
Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
Green clean tech med stora besparingar
Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner