Om bolaget

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom en skalbar och hållbar affär med hybridlösningar och kostnadseffektiva luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den globala energiomställningen. Bolaget har levererat värmepumpar till marknaden sedan 2009 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Energy Save strävar efter att vara förstahandsvalet när det gäller värmepumpslösningar i en expansiv och hårt konkurrensutsatt bransch. Bolaget vill bidra till den globala energiomställningen genom att industrialisera installationsbranschen och digitalisera konsultbranschen samt ta en tätposition i marknadssegmenten Villavärme, Kommersiella fastighetssystem samt Tjänster och eftermarknad.

Bolaget har kostnadseffektiva och patenterade produktkoncept samt ett know-how som gör att bolaget kan svara på det enorma globala behovet av elektrifierad uppvärmning av byggnader – under byggtiden och under hela byggnadens livslängd. Energy Saves styrka ligger i en hållbar och skalbar affär, där bolagets centrala position i värdekedjan säkras av IP-skyddade produkter och en partnerskapsstrategi som bidrar till en stabil och effektiv leverantörs- och distributionskedja.

Energy Save driver teknikutveckling utifrån svenska förutsättningar, har en finansiell bas på den skandinaviska marknaden och ser de europeiska och amerikanska marknaderna som de med störst tillväxtpotential på kort till medellång sikt. Målet är att växa snabbare än marknaden i stort och med samhällsperspektivet att bevara vår planet.

Bolaget har i dag aktiva distributörer i 28 länder.


 

Fem skäl att investera i Energy Save

EU driver på för hållbara energilösningar

EU-länderna stiftar lagar för att fasa ut naturgas och kol genom grön elektrifiering. På den befintliga marknaden för uppvärmning av kommersiella fastigheter och villor (Commercial property respektive Residential property) kommer grön elproduktion i kombination med värmepumpsteknik att kunna konkurrera ut fossil uppvärmning. För att nå målet om att minska koldioxidutsläppen med 55 procent till 2030, måste andelen värmepumpssystem öka kraftigt i det befintliga fastighetsbeståndet inom EU. Den europeiska värmepumpsföreningen (European Heat Pump Association, EHPA) estimerar ett behov av 40 miljoner nya värmepumpar varav 25 miljoner inom teknikdisciplinen luft/vatten.

Snabbare tillväxttakt än marknaden

Enligt statistik från EHPA växte försäljningen av värmepumpar i Europa under perioden 2020–2022 med i genomsnitt 27 procent och tillväxten i den snabbast växande teknikdisciplinen (luft/vatten) under samma period uppgick till i genomsnitt 51 procent. Under samma period var Energy Saves tillväxt i genomsnitt 98 procent, vilket innebär att bolaget överstiger målet om att växa snabbare än marknaden över en konjunkturcykel.

Central position i värdekedjan och skalbar affärsmodell genom partnerskapsstrategi

Energy Save fokuserar på att bli ledande inom attraktiva nischer och har en stark IP-strategi som säkerställer bolagets centrala position i värdekedjan. Affärsmodellen, som bygger på en vertikal partnerskapsstrategi och omfattar allt från produktion till distribution, säkerställer korta ledtider samt låga utvecklings-, produktions- och leveranskostnader av värmepumpssystem. Försäljningen av Energy Saves produkter sker främst genom partners och bolaget har ett trettiotal utvalda distributörer som företräder bolaget på de lokala marknaderna.

Patenterat produktkoncept bidrar till förenklad installationsprocess och kostnadseffektivitet

Energy Save har genom fokus på digitalisering och innovativ teknikutveckling etablerat ett produktkoncept med prefabricerade energicentraler, så kallade Plug-in-Moduler. Energy Saves lösningar möjliggör en industrialisering och digitalisering av värmepumpsbranschen samtidigt som installationsprocessen förenklas. Bolagets prefabricerade kompletta system ger högre industriell skalbarhet jämfört med installatörsbyggda anläggningar på plats. Bolagets know-how inom hybridteknik skapar dessutom goda förutsättningar för en central position i framtidens energisystem. Energy Saves produkter är förberedda för hybridsystem och ger redan idag energibesparingar på 40–70 procent jämfört med konventionella alternativ som fjärr- och elvärme samt förbränning av biobränslen, olja och gas.

Stabil finansiell ställning och trygg ägarsituation

Energy Save har en stabil finansiell grund, med låg skuldsättning och en hög soliditet, därtill har bolaget en trygg bas av långsiktiga och stabila ägare. Största ägare utgörs dels av bolagets två grundare, dels av institutionellt kapital och långsiktiga privatinvesterare, och en av bolagets grundare är vd för bolaget. Sammantaget leder detta till stabilitet, snabba beslutsprocesser och hög kompetens i såväl ledning som styrelse.

Skandinavisk design
Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
Enkel och effektiv installation
Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
Nya integrations möjligheter
Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
Green clean tech med stora besparingar
Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner