Pressida

Press

2022-05-13

ES Energy Save Holding AB (publ) har installerat två ES Heatbox Hydro 90 som byggvärmeanläggningar i byggandet av Universeums nya visualiseringsdom – helt byggd i trä. Byggentreprenören Skeppsviken som bygger minigloben vill använda klimatsmart byggvärme.

Just nu genomförs en om- och tillbyggnad av Universeum där bland annat ett unikt visualiseringslabb byggs. Med sina 25 meter i diameter blir labbet, ritat av Gert Wingårdh, ett landmärke vid Korsvägen i Göteborg.

–  Vi drivs av att ligga långt framme både när det gäller byggnadsteknik och hållbarhetsperspektiv. Det har varit en självklarhet att använda en miljövänlig teknik för byggvärme när vi bygger domen. Tekniken från Energy Save svarar mot de stora krav som ställs när vi bygger i trä, säger Johan Nätterlund som är projektchef på Skeppsviken Bygg i Göteborg.

När man bygger med betong är det inte ovanligt med nattemperaturer på över 30 grader för att torka ut byggnationen. Men trä kräver en mer finkänslig byggvärme.

–  Våra flyttbara moduler med värmepumpsteknik gör att det går att undvika dieseldrivna aggregat samtidigt som vi kan minska energiförbrukningen och nå en bättre klimatprofil på byggnationen. Det är inspirerande att se hur den teknik vi har utvecklat gör byggprocessen klimatsmart, något som passar extra bra vid just ombyggnationen av Universeum, säger Niklas Hansson som är projekt- och affärsutvecklingschef på Energy Save.

De två värmepumpssystemen är av typen ES Heatbox Hydro 90 som är en prefabricerad, komplett energicentral. Plug-in-Modulen är utvecklad för att användas vid tillfälliga behov av kyla, värme och torkning.

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är sedan 2020 noterat på Spotlight Stock Market.

För mer information, kontakta: Niklas Hansson, Projekt- och affärsutvecklingschef, Energy Save 0724-51 43 43 nh@energysave.se

Läs mer

 

Nyhetsbrev

2021-12-17

Nyhetsbrev Energy Save

2021-10-08

Nyhetsbrev Energy Save

2021-10-15

Newsletter Energy Save

2021-12-17

Newsletter Energy Save

 

Skandinavisk design
Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
Enkel och effektiv installation
Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
Nya integrations möjligheter
Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
Green clean tech med stora besparingar
Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner