Grön teknik
för framtiden

slider image

Beprövad energiteknik som vi vässat

Luft/vattenvärmepumpar från Energy Save nyttjar den lagrade energin i luften för värme, kyla och tappvarmvatten. Luft/vattentekniken bedöms ha den största tillväxten av de olika värmepumpsteknikerna.

Den är extremt energieffektiv samtidigt som den inte kräver några större markarbeten vid installation, jämfört med bergvärme där även borrhålstillstånd krävs. Med innovativa och skräddarsydda fabrikstillverkade modullösningar vässar vi tekniken ytterligare. Vi adderar skalbarhet, mobilitet och en energiprestanda som ger en avsevärd minskning av energiförbrukningen och CO2-utsläpp.

 

 

 

En teknologi som blir alltmer effektiv

Graferna baseras på siffror från 2015. Sedan dess har luft/vatten-teknologin utvecklats vidare och är idag ännu mer effektiv när det gäller kostnad per skapad kWh. Det är också en  ekonomiskt fördelaktig energilösning. Investeringen för en platsbyggd luft/vatten-installation från Energy Save är ungefär hälften så stor som för en bergvärmeinstallation. Väljer du en prefabricerad lösning från Energy Save, en skräddarsydd plug-in-modul, blir kostnadsbesparingen ännu högre.

Källa: Värmepumpsguiden 2015.


Luft-vattenvärmepumpar är bland de mest energieffektiva och miljövänliga energislagen.


För alla typer av fastigheter och behov

Bostadshus: Flerfamiljshus, befintligt samt nybyggnation.

Kommersiella fastigheter: Lätt- och medelstor industri, kontor, modulbyggnader, hallar, lagerlokaler och skolor.

Kulturfastigheter: Kyrkor, kulturminnesmärkta fastigheter med antikvariska villkor för ombyggnad.

Byggvärme: Under byggets alla faser och som sedan kan omvandlas till fast uppvärmning.

Skandinavisk design
Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
Enkel och effektiv installation
Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
Nya integrations möjligheter
Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
Green clean tech med stora besparingar
Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner