Press

Regulatoriskt

Energy Save blir teknikpartner till Aira, ett bolag inom clean energy-tech och som grundats av Vargas

16 jun 2023 08:45

 

ES Energy Save Holding AB (publ) har tecknat avtal med clean energy-tech-bolaget Aira, ett bolag som grundats av investmentbolaget Vargas. Genom avtalet blir Energy Save teknikpartner till Aira. Inledningsvis omfattar överenskommelsen teknikutveckling samt leverans av utrustning till ett värde av cirka 20 miljoner kronor.

Airas mission är att accelerera elektrifieringen av bostadsuppvärmning genom smart clean energy-tech för att driva på utvecklingen av ett fossilfritt Europa. Aira vänder sig direkt till konsumenter med ett erbjudande som gör det möjligt att minska utsläppen av koldioxid och beroendet av gas, samtidigt som det leder till minskade kostnader.

– Luft/vatten-värmepumpar är fyra-fem gånger mer energieffektiva än olja och gas för uppvärmning av hus. Energy Save har ett imponerande track record när det gäller innovation och industrialisering, och stor kompetens inom både hårdvaru- och mjukvaruområdet. Det gör dem till en väldigt lämplig partner till oss för att nå våra höga ambitioner genom att designa och tillverka värmepumpar som är smarta, effektiva och enkla att installera, säger Peter Prem, Chief Product Supply Manager för Aira.

– Aira är en ny partner för oss och vi är mycket stolta över det här samarbetet. I sitt pressmeddelande kommunicerar de sin ambition att inom tio år bli en leverantör till fem miljoner europeiska hushåll. Med det i åtanke, är vår bedömning att detta kan leda till ett fortsatt kommersiellt samarbete. För närvarande är det inte möjligt att kvantifiera värdet av detta framtida samarbete. Avtalet följer vår strategi att genom partnerskap bidra till omställningen av det europeiska energisystemet. Om Europa ska nå sina klimatmål, behöver den årliga försäljningen av värmepumpar sjufaldigas under åren fram till 2030. Kombinationen av innovativa produkter och partnerskap är ett sätt för oss att bidra till det, säger Fredrik Sävenstrand, vd för Energy Save.

Det inledande utvecklingsuppdraget förväntas vara slutfört under 2023/2024.

Om Aira

Aira tillhandahåller lösningar inom clean energy-tech till konsumenter och kommer att bli Europas främsta konsumentvarumärke inom branschen. Företaget grundades av Vargas i Stockholm, Sverige, 2022, med uppdraget att ge människor möjlighet att delta i revolutionen av ren energi, ett hem i taget. Företaget accelererar elektrifieringen av uppvärmning av bostäder med intelligent, ren energiteknik för att möjliggöra den framtid med netto noll som vi alla behöver. Med Aira har konsumenter över hela Europa en god leverantör för kompletta energisparlösningar för hemmet, med intelligenta värmepumpar i hjärtat. Vår konsumentcentrerade prenumerationsmodell och vertikala integration möjliggör klassens bästa konsumentekonomi och kostnadsledarskap.

Denna information är sådan som ES Energy Save Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-06-16 08:45 CET.

 

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är sedan 2020 noterat på Spotlight Stock Market.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Sävenstrand, VD, ES Energy Save Holding AB (publ)

Telefon 0706-61 57 77

E-post: fs@energysave.se

Nedladdningar

  Skandinavisk design
  Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
  Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
  Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
  Enkel och effektiv installation
  Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
  Nya integrations möjligheter
  Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
  Green clean tech med stora besparingar
  Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
  Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
  Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner