Press

Energy Save skapar skalbarhet genom samarbetsavtal med AQ Group

02 maj 2022 14:00

 

ES Energy Save Holding AB (publ) och AQ Enclosure Systems AB (publ), ett dotterbolag inom AQ Group, har undertecknat ett samarbetsavtal för serietillverkning av den patenterade prefabricerade energicentralen HeatBox Hydro 90, och tillverkning av Plug-in-Modulen har redan inletts i Falköping.

HeatBox Hydro 90 gör det möjligt att ersätta tidskrävande, manuell installation av värmepumpssystem med en industrialiserad, fabrikskontrollerad och mer rationell tillverkning. Genom tillämpningen av luft/vatten-teknologin för värmepumpar har Energy Save skapat en mobil och miljövänlig energicentral som öppnar helt nya marknadssegment, exempelvis för miljövänlig uttorkning och uppvärmning under byggnationsfasen. HeatBox Hydro 90 har redan installerats i ett flertal länder och produkten kan vid behov även leverera kyla.

Tillverkningen av Plug-in-Modulen sker i AQ Enclosure Systems anläggning i Falköping. Att sammansättning av modulen sker i Sverige innebär en snabbare process för att gå från produkt- och versionsutveckling mot nya kundapplikationer, till industrialisering samt bättre möjligheter till kontroll under tillverkningen och därmed ökad trygghet.

–  AQ Group har kompetensen, kapaciteten samt den internationella strukturen för att skapa den snabba industrialisering och tillväxt som Energy Save driver. Det fönster som nu öppnats för expansion av vår teknologi, koncept och våra miljöprodukter kan nu utnyttjas fullt ut, säger Fredrik Sävenstrand, VD för Energy Save.

– Energy Save är en typ av kund som vi gärna samarbetar med, där vi kan göra skillnad. Att få medverka till att möjliggöra skapandet av att nya miljövänliga industrialiserade produkter kommer ut på marknaden är mycket viktigt för oss, och i linje med vår egen strategi, säger Jonas Pellgaard, VD AQ Enclosure Systems AB.

Överenskommelsen mellan Energy Save och AQ Enclosure Systems ligger i linje med Energy Saves operativa modell som går ut på att samverka med partners för en mer kostnadseffektiv, säkrare och snabbare väg till tillväxt.

 

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är sedan 2020 noterat på Spotlight Stock Market.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Sävenstrand, VD, ES Energy Save Holding AB (publ)

Telefon 0706-61 57 77

E-post: fs@energysave.se

Nedladdningar

  Skandinavisk design
  Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
  Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
  Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
  Enkel och effektiv installation
  Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
  Nya integrations möjligheter
  Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
  Green clean tech med stora besparingar
  Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
  Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
  Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner