Press

Energy Saves tillväxt kräver nya, större lokaler

10 okt 2023 15:12

 

För att kunna hantera den ökande europeiska efterfrågan på företagets produkter har Energy Save vuxit kraftigt under de senaste åren. Tillväxten har gjort företaget trångbott och Energy Save meddelade därför idag att man flyttar till nya, väsentligt större lokaler.

På grund av de senaste årens kraftiga expansion har ES Energy Save vuxit ur sina nuvarande lokaler. Bolaget har därför tecknat avtal med Balder om att hyra in sig i en nyrenoverad fastighet i centrala Alingsås. Den nya lokalen är på 1 600 m2 och ligger i anslutning till järnvägsstationen.

– Detta är ett perfekt läge för vår fortsatta expansion – både när det gäller vårt digitala affärsområde och utvecklingen av vårt europeiska distributionsnätverk, säger Fredrik Sävenstrand, vd för Energy Save.

– Nu får vi rejäla, ändamålsenliga lokaler med öppet kontorslandskap, fräscha mötesrum och ett showroom där vi kan visa upp vår teknik och våra produkter. Detta ger oss bättre möjligheter att ta emot distributörer och partners på besök från hela Europa. Närheten till järnvägsstationen är dessutom positiv när det gäller arbetspendling, vilket gör oss mer attraktiva för personer inom design och digital utveckling från hela Göteborgsregionen.

Lokalerna på Metallgatan 2–4 ligger två minuter från järnvägsstationen och i närheten finns restauranger, hotell och annan service. Lokalerna ägs och förvaltas av fastighetsbolaget Balder.

– Lokal närvaro är viktig för oss och i kombination med vår storlek gör det Balder till en trygg och stabil hyresvärd. Det är också viktigt för oss att tillsammans med hyresgästerna bidra till utvecklingen i området. Därför är vi nu glada över att kunna erbjuda Energy Save bra lokaler som underlättar deras fortsatta tillväxt, säger Kevin Holgersson, regionchef kommersiellt på Fastighets AB Balder.

Energy Save kommer att behålla delar av nuvarande lokal för bolagets utvecklingsverksamhet övrig teknik- och produktionsverksamhet. Inflyttning sker under första kvartalet under kalenderåret 2024.

 

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Sävenstrand, VD, ES Energy Save Holding AB (publ)

Telefon 0706-61 57 77

E-post: fs@energysave.se

Skandinavisk design
Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
Enkel och effektiv installation
Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
Nya integrations möjligheter
Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
Green clean tech med stora besparingar
Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner