Press

Regulatoriskt

ES Group får uppföljningsorder från norska UCO

17 dec 2020 16:40

 

ES Energy Save Holding AB (”ES Group”) har genom dotterbolaget Energy Save AS ingått överenskommelse om uppföljningsorder avseende ytterligare en Plug-in-Modul till det norska maskinuthyrningsbolaget Utleiecompagniet AS (UCO) .

ES Group har tidigare genomfört leverans av en testmodul till den norska maskinuthyraren UCO som är ett helägt dotterbolag till Skanska AS och är en av Norges ledande maskinuthyrare mot nyproduktionssektorn. Utfallet från testmodulen har nu resulterat i en ny order om ytterligare en Plug-in-Modul till ett totalt ordervärde om ca NOK 800 000. De fabriksbyggda Plug-in-Modulerna ingår i ES Groups produktkoncept TemporaryClimate.
– UCO ligger i framkant när det gäller att minska byggsektorns klimatavtryck och vill tydligt ta en tätposition inom miljöriktig byggvärme. Att företaget, efter noggrann utvärdering, väljer vår teknik- och produktplattform för att visa vägen mot ett mer hållbart byggande är otroligt inspirerande framåt, säger Fredrik Sävenstrand, VD ES Group.

UCO har valt ES Groups Plug-in-Moduler för att säkerställa en grön och miljöriktig uppvärmning och uttorkning under byggnationsfasen av projekt.
– När vi testat ES Groups Plug-in-Modul har vi varit mycket nöjda med dess funktionalitet. Vår uppfattning är att Plug-in-Modulen är i en klass för sig, med imponerade potential sett till besparingar i energi som vi behöver för att värma upp och torka ut i byggprojekten, även jämfört med andra lösningar inom förnyelsebar energiteknik. Med den här ordern ser vi fram emot att kunna erbjuda konceptet i fler byggprojekt, säger Rune Eriksen Produktsjef Byggvarme i UCO.

– För oss är affären ytterligare ett steg mot att ta en ledande roll inom det marknadssegment som nu med full kraft växer fram inom byggvärmeområdet. Det är ett paradigmskifte som uppstår då samhället börjar kräva att byggsektorn ska minska det stora klimatavtryck som uppstår redan under byggnationsfasen, säger Fredrik Sävenstrand, VD ES Group.
– Helt enligt vår gällande affärsplan vill vi inledningsvis etablera en affär för Plug-in-Moduler inom byggvärmesegmentet, för att därefter skala upp mot nyproduktionsmarknaden och det befintliga fastighetsbeståndet.

Denna information är sådan som ES Energy Save Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2020-12-17 16:41 CET.

 

ES Group utvecklar och erbjuder kostnadseffektiva, smarta och flexibla produkter för maximal energibesparing inom värmepumpsområdet. Bolaget digitaliserar konsultinsatsen och industrialiserar installationsprocessen genom nya innovativa lösningar för bland annat nyproducerade fastigheter och befintliga fastighetsbestånd. ES Energy Save marknadsför sina produkter under registrerade varumärket ES i 18 länder och har sedan 2009 sålt över 10 000 luft/vatten-värmepumpar.

 

För mer information, kontakta:

Fredrik Sävenstrand, VD ES Energy Save Holding AB, fs@energysave.se

Nedladdningar

  Skandinavisk design
  Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
  Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
  Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
  Enkel och effektiv installation
  Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
  Nya integrations möjligheter
  Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
  Green clean tech med stora besparingar
  Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
  Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
  Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner