Press

Regulatoriskt

ES Group har levererat en Plug-in-Modul för byggvärme för test till UCO i Norge

05 okt 2020 11:39

 

ES Energy Save Holding AB (”ES Group”) har genom dotterbolaget Energy Save AS levererat och driftsatt en Plug-in-Modul till det norska maskinuthyrningsbolaget Utleiecompagniet AS (UCO) som är en del av Skanska-koncernen, med avsikten att gemensamt paketera en grön energilösning för miljöriktig byggvärme.

ES Group har genomfört leverans av en testmodul till den norska maskinuthyraren UCO som är en av Norges ledande maskinuthyrare mot nyproduktionssektorn. UCO är ett helägt dotterbolag till Skanska AS. Marknadsintresset för ett grönt byggvärmealternativ drivs bland annat av att den norska regeringen nyligen tog ett beslut om ett kommande förbud mot oljeuppvärmning under byggnationsfasen, vilket i dag är vanligt förekommande värmelösning för byggvärme i Norge. Förbudet är planerat att träda i kraft under år 2022. UCO, med en årsomsättning på över 1 miljard NOK levererar sina lösningar till flertalet av de större byggentreprenörerna på den norska marknaden.

Leveransen är ett inledande steg i ett strategiskt viktigt samarbete med maskinuthyrningsbolaget Utleiecompagniet AS.

– För ES Group är det en spännande möjlighet med en erkänt duktig, väletablerad och nytänkande aktör som vill ligga i framkant när det gäller att minska sektorns klimatavtryck och en aktör som vi ser goda möjligheter att framöver utveckla byggvärmeaffären tillsammans med. Att leveransen sker till Norge, där vi en gång startade ES Group och i dag har dotterbolag och personal att tillgå, är extra roligt, säger Fredrik Sävenstrand, VD ES Group.

För mer information, kontakta:

Fredrik Sävenstrand, VD ES Energy Save Holding AB, fs@energysave.se

Denna information är sådan som ES Energy Save Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2020-10-05 11:39 CET.

 

ES Group utvecklar och erbjuder kostnadseffektiva, smarta och flexibla produkter för maximal energibesparing inom värmepumpsområdet. Bolaget digitaliserar konsultinsatsen och industrialiserar installationsprocessen genom nya innovativa lösningar för bland annat nyproducerade fastigheter och befintliga fastighetsbestånd. ES Energy Save marknadsför sina produkter under registrerade varumärket ES i 18 länder och har sedan 2009 sålt över 10 000 luft/vatten-värmepumpar.

 

Nedladdningar

  Skandinavisk design
  Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
  Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
  Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
  Enkel och effektiv installation
  Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
  Nya integrations möjligheter
  Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
  Green clean tech med stora besparingar
  Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
  Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
  Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner