Press

Unik värmepumpsteknik spar 50 % av byggvärmekostnaden!

03 feb 2020 12:20

 

Energy Saves nyutvecklade patenterade mobila prefabricerade energicentral minskar energiåtgången för uppvärmning och torkning vid byggnationer. Idag är detta en av de största energiförbrukarna på byggarbetsplatser.

Energy Save levererar byggvärmen till Tommy Byggare AB, som är totalentreprenör åt Brf Smörslottsgatan 1 AB, i Göteborg. Projektet består av 88 brf-lägenheter och en förskola med 6 avdelningar. Total BOA är 6090 kvm, klart juni 2020. Byggherre är Fastighets AB Balder.

Ingen fjärrvärme fanns framdragen och bland möjliga alternativ för byggvärme, valdes Energy Saves lösning baserad på luft/vattenvärmepumpar för uppvärmning och uttorkning under hela byggprojektet. Via hetvattenfläktar placerade i källaren leds värmen via frånluftskanalerna för distribution av värmen i byggnaden.

Slutresultatet visar på en minst 50 procentig energibesparing under perioden november-mars. Längre tidsperiod – större energibesparing. Ökade miljövinster och minskade energikostnader går hand i hand.

-Miljövänlig Byggvärme har möjliggjort för oss att prova energilösningar som ligger i framkanten av teknikutvecklingen, denna nya teknik ger oss en förbättrad ekonomi för uppvärmning vid byggnation av nya fastigheter, säger Thomas Walderstedt, platschef Tommy Byggare AB

– Energy Saves lättanvända värmepumpslösning för byggtorkprocessen, som vi använt flera gånger, ger oss energibesparingar och miljöförbättringar – helt klart en betydande lägre kostnad för värme och torkning, säger Martin Skarhall, miljöansvarig på Tommy Byggare AB.

För mer info:

Energy Save, Projekt- & affärsutvecklingschef: Niklas Hansson, nh@energysave.se 072-451 43 43

Tommy Byggare, platschef Thomas Walderstedt, thomas.walderstedt@tommybyggare.se 070-377 26 07 

 

 

Nedladdningar

Skandinavisk design
Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
Enkel och effektiv installation
Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
Nya integrations möjligheter
Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
Green clean tech med stora besparingar
Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner