Press

Vårt unika verktyg förenklar beslutsprocesser

24 jun 2020 09:20

 

Vid sidan av produktutvecklingen av olika energilösningar har vi även tagit fram ett egenutvecklat digitalt verktyg som förkortar beslutsprocessen vid investering i ett nytt värmesystem. Verktyget är en konfigurator som förenklar projektering, energianalys och systemdesign av energilösningen. När dessa processer förkortas från veckor till någon enstaka dag så minskar även kostnaderna i motsvarande utsträckning.

Konfiguratorn ska vara till hjälp för fastighetsägare, byggare, konsulter, arkitekter och andra i det föreskrivande ledet vid framtagandet av skräddarsydda lösningar. Tack vare den automatiserade projekteringen ser vi att tids- och kostnadsbesparingen i planeringsfasen är upp till 80 %. Slutresultatet är en energibesparande lösning som dessutom haft avsevärt lägre investerings- och installationskostnader än traditionellt.

Vår konfigurator baseras på samlade erfarenheter och kunskaper från Sveriges främsta energianalytiker, och består av tiotusentals systemmöjligheter. Genom att mata in uppgifter om byggnaden och dess befintliga system för uppvärmning och inneklimat, energiförbrukning, samt geografisk placering i konfiguratorn så erhålls en individualiserad och skräddarsydd dimensionering och systemritning inklusive komponentlista baserad på vårt ES NordFlex-system för din byggnad.

Eftersom våra lösningar minskar både investerings- och energikostnaderna så behöver beslutet att använda grön och återvinningsbar energi inte bli svårt. Vi vet att energiomställningen i samhället kräver lösningar av det här slaget och med ES Konfigurator har vi gjort det enklare att välja en grönare väg.

För mer info:

Energy Save, Projekt- & affärsutvecklingschef: Niklas Hansson, nh@energysave.se 0724‑51 43 43

Relaterade länkar

 

 

Nedladdningar

  Skandinavisk design
  Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
  Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
  Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
  Enkel och effektiv installation
  Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
  Nya integrations möjligheter
  Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
  Green clean tech med stora besparingar
  Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
  Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
  Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner