Press

Energy Save expanderar till Bosnien och Hercegovina

17 okt 2023 11:19

 

ES Energy Save Holding AB (publ) fortsätter att utöka bolagets distributionsnät. I Bosnien och Hercegovina har OD Hardam toplotne pumpe anslutit sig till Energy Saves nätverk för att sälja värmepumpar till den bosniska marknaden.

Bosnien och Hercegovina har en mycket låg köpkraft, vilket gör att de medel som krävs för att installera värmepumpar är begränsade. Å andra sidan, eftersom Energy Saves produktutbud består av energieffektiva värmepumpar är luft/vattenvärmepumpar kostnadseffektiva i längden.

”Jämfört med traditionell uppvärmning är värmepumpar mer effektiva och använder bara en liten bråkdel av den energi som används i alternativen. Det är därför värmepumpar, som går på el, är en fördelaktig lösning även i länder som Bosnien och Hercegovina”, säger Matej Razdevšek, Key Account Manager för Energy Save.

OD Hardam toplotne pumpe ligger i Tuzla och drivs av Damir Bešlagić. Företaget har redan fått sina första värmepumpar.

 

ES Energy Save Holding AB (publ) är ett innovativt svenskt energiteknikbolag som genom kostnadseffektiva och smarta luft/vatten-värmepumpssystem bidrar till den hållbara energiomställningen i Europa. Bolaget har levererat värmepumpar till Europamarknaden sedan 2009, och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Sävenstrand, VD, ES Energy Save Holding AB (publ)

Telefon 0706-61 57 77

E-post: fs@energysave.se

Skandinavisk design
Våra energilösningar är designade i skandinaven med hög effektivitet. Detaljerna i rostfritt och den diskreta färgsättningen harmonierar med en stilren skandinavisk design.
Utvecklat i Skandinavien för en global marknad
Systemets komponenter kommer från några av de mest välrenommerade europeiska producenterna – Grundfos, Swep, Sika, Carel och Panaso­nic. För självklart är insidan lika viktig som utsidan.
Enkel och effektiv installation
Tillsammans med våra samarbetspartners har vi skapat ett komplett system som innehåller mer än värmepumpar och styrning. Systemet består även av enkla, men kompletta, flödesbilder och verktyg för att beräkna hur mycket värmepumpseffekt som behövs samt hur systemet inom ramen för den befintliga styrningens många möjligheter kan konfigureras för att möta önskade behov av värme, tappvatten och kyla.
Nya integrations möjligheter
Våra system är kompatibelt med alla typer av tillsatsvärmekällor, t ex fjärrvärme, el, olja och olika former av fastbränslen. Fjärrvärme kan användas som tillsatsvärmekälla utan förhöjd rumstemperatur.
Green clean tech med stora besparingar
Värmepumparnas betydelse för energiomställningen ökar stadigt både i Europa och övriga världen.
Den tekniska lösningen, investeringen och besparingen.
Möjliggör bättre och grönare fastighetstransaktioner